Tweede plaats op Supercup voor Martina Wegman in finale short kanoslalom

13 oktober 2024

Martina Wegman was de enige Nederlandse kano-salom atleet die uitgenodigd  was voor de eerste editie van de 2024 ICF Super Cup in Hangzhou, China. Afgelopen vrijdag 11 oktober plaatste de kanosporter, die oorspronkelijk uit Bergen N-H komt, zich voor de finale van het nieuwe korte slalom format in de K1. Wegman pakte daarin de zilveren medaille op 12 oktober. In de Kayak Cross eindigde Wegman op zondag 13 oktober in de halve finale op de zesde plaats.

Martina Wegman in actie in China Supercup
Martina Wegman in actie in China Supercup
Voor Wegman was dit een lang seizoen waarbij de nadruk lag op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. De Team Allianz kanoster, die in Nieuw Zeeland woont, sluit op deze manier dit lange seizoen af in stijl.
Wegman reageerde per videoboodschap uit China. “Vandaag was de laatste dag van de Hangzhou Supercup en ook de afsluiting van mijn seizoen. Het was een goede afsluiting want ik eindigde als zesde in de Kajak cross en als tweede op de short-slalom. Deze short-slalom is een nieuwe discipline die volgend jaar echt gelanceerd gaat worden. Het is leuk om hier de introductie te hebben gehad. Natuurlijk ben ik heel blij dat ik tweede ben geworden en het was superleuk om uitgenodigd te zijn voor deze wedstrijd en ook China weer eens te mogen ervaren.”
 

Deel dit artikel:

Kanoslalom

De partners van TeamAllianz