Team Allianz start goed op Sofia Cup

4 april 2023
Op de tweede dag van de Troféo Princesa Sofia op Palma de Mallorca komen niet alle leden van Team Allianz, de Nationale selectie van het Watersportverbond, in actie vanwege de buien en regen die over de baai van Palma trekken. Marit Bouwmeester scoort een eerste en een derde plaats en voert daarmee virtueel het klassement aan in de ILCA6 klasse. Ook Laila van der Meer en Bjarne Bouwer winnen de openingsrace overtuigend in de Nacra17.
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (foto Sailing Energy / Sofia Cup)
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (foto Sailing Energy / Sofia Cup)
Van der Meer en Bouwer openen met een overwinning
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer openen deze wereldbekerwedstrijd met een overtuigende overwinning in de Nacra17 klasse. De catamaran-zeilers melden zich daarmee wederom in de wereldtop van deze foilende multihull-klasse. Met een elfde plaats in race twee staan ze op een zesde plaats.
 
Bjarne Bouwer staat te glimlachen na de races: “Het was moeilijk met de wind die op een gegeven moment zo een 180 graden draaide. Maar op het moment dat die stond, konden we lekker rammen. We scoorden ons eerste overwinning in zo een groot internationaal evenement. Echt heel blij mee. De tweede wedstrijd was iets minder. Maar dit belooft hopelijk veel goeds.”
Marit Bouwmeester
Marit Bouwmeester
Bouwmeester begint sterk
Marit Bouwmeester opent het toernooi met twee goede races en geeft de volgende toelichting:
 
“Vandaag had ik een eerste en een derde plaats. Dat was een prima resultaat. Maar na twee dagen hebben we nog maar twee races gedaan. Gisteren (maandag 3 april) zijn we twee keer van start gegaan, maar beide races zijn halverwege weer afgebroken vanwege gebrek aan goede wind. Vandaag stonden drie races op de planning. De andere helft van vloot heeft er inderdaad drie gedaan en onze vloot nog maar twee. We hebben hier last van regen en buien en die trekken de wind helemaal om. Gister hebben we zes uur op het water gezeten en vandaag zeven. Het zijn hele lange dagen voor heel weinig races. Maar vanaf morgen wordt beter weer verwacht.”
 
Lambriex en Van de Werken openen ook goed
Bij de mannen skiff-zeilers beginnen Bart Lambriex en Floris van de Werken ook goed aan deze sterk bezette wereldbekerwedstrijd in de 49er klasse met een tweede en een vierde plaats. Het Franse team van Kevin Fischer en Yann Jauvin zijn de enigen die het beter doen door twee races te winnen. Lambriex en Van de Werken staan tweede.
 
Duko Bos geeft ook visitekaartje af
Duko Bos laat op dit grote toernooi, met 184 deelnemers in de ILCA7, zien wat hij waard is. Met een een tweede en een vijfde plaats staat de Rotterdammer vijfde in het klassement. Niels Broekhuizen bezet de 16de en Paul Hameeteman de 17de plaats.
 
Kitesurfster Annelous Lammerts zet een serie neer van 2-6-4 en bezet de vierde plaats. Lilian de Geus werd gediskwalificeerd in race drie voor te vroeg starten. Nu is het niet heel ‘snel’ om te vroeg starten, maar voor een race die maar slechts vier minuten duurt, is het ook zaak om niet achteraan te beginnen. De Geus staat 28ste. Skiff-zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz staan na twee races 10de met een score van 11 en 6 bij in de 49erFX. Bij de mannen windsurfers hebben niet alle groepen een geldige race kunnen varen.
Duko Bos (foto Sailing Energy / Sofia Cup
Duko Bos (foto Sailing Energy / Sofia Cup
Website evenement met alle uitslagen: https://www.trofeoprincesasofia.org/

Deel dit artikel:

Nacra17 ILCA7 ILCA6

De partners van TeamAllianz