Finale Wereldbekerwedstrijden Kano Slalom 2024 in La Seu, Spanje

19 september 2024

De finales van de wereldbekerwedstrijden in de kanoslalom-sport vinden plaats in La Seu, Spanje van 19-22 september. De ontknoping volgt na vier eerdere wedstrijdseries in de kano, kajak en kajakcross discipline. Oftewel in de K1, C1 en de X1 bij de vrouwen en de K1, C1 en de X1 bij de mannen. De Team Allianz atleten Martina Wegman, Lena Teunissen en Joris Otten strijden ook mee. 

Joris Otten
Joris Otten

In dit olympische jaar hadden veel van de atleten de maximale focus op de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs werden gehouden. Met de Spelen achter de rug, is het podium van de wereldbekerwedstrijden 2024 de laatste grote prijs die dit jaar te winnen is. Voor de Team Allianz atleten is deze finale het laatste moment om nog een keer alles te geven dit jaar.

 
Opvallend is dat tijdens deze ICF Canoe Slalom World Cup Final in La Seu dubbele punten worden toegekend, met als gevolg dat er 120 punten naar de winnaars gaan. Met andere woorden het klassement, zoals het nu staat, kan nog volledig op zijn kop.
 
Stand wereldbekerwedstrijden Team Allianz
·     Martina Wegman staat 19de met 78 punten in de K1 klasse en 53ste in de Kano Cross klasse.
·     Lena Teunissen staat 21ste in de K1 met 77 punten. In de C1 staat Teunissen 42ste en in de Kano Cross klasse 12de.
·     In de C1 klasse bij de mannen staat Joris Otten 40ste en Sören Loos 54ste.
 
Otten wisselt van boot
Joris Otten werd 17de op de Olympische Spelen dit jaar en eindigde als 16de op de laatste wereldbekerwedstrijd in Ivrea, vorige week. Otten was blij met dat laatste resultaat.
 
“Ik was vorige week echt tevreden met mijn resultaten in Ivrea. Het was fijn om te zien, na de Spelen, dat het er nog wel in zat.  Ik was natuurlijk best teleurgesteld over mijn resultaat in Parijs. Het is daarom goed om even de bevestiging te hebben dat ik wel degelijk op de goede weg ben voor de komende 4 jaar.”
 
In Spanje sluiten de kanoslalom-sporters het seizoen af en voor Otten een moment om vooruit te kijken.
 
“Deze wedstrijd in La Seu is voor mij echt een afsluiting van het seizoen. Ik ben benieuwd, want ik ga er een beetje anders in. Ik ga terug naar mijn oude boot. Daar heb ik een hele tijd niet in gevaren. Maar ik heb het gevoel dat die boot mij beter ligt. Het is eigenlijk een beetje een experiment.”
 
“Het lijkt mij het goede moment om nu dingen uit te proberen om te kijken hoe we de winter ingaan. Ik heb geen verwachtingen voor dit weekend. Ik ga mijn best doen en zien wat het me brengt.”

Martina Wegman
Martina Wegman
Martina Wegman: "Vijf weken pauze na de Spelen"
Martina Wegman had na de Spelen van Parijs behoefte aan een pauze. Ze eindigde in Parijs op de 13de plaats in de K1. Net zo als vorige week in Livrea, toen ze voor het eerst weer in actie kwam.  
"Ik  heb 5 weken niet in mijn kajak gezetten. Normaal is een weekend rust al een uitdaging voor mij dus 5 weken was bij verre een extreem record," legt Wegman uit met een lach.
 
"De wedstrijd vorige week in Ivrea ging best goed. Ik had een tikker (+2) gemaakt en een fout waarbij ik zeker 3 misschien meer seconden had verloren. Dus om met 5 seconden van de winnaar te zitten en 0.3 van de finale, geeft aan dat de rest van de run topklasse was."
"De baan in Seu ligt mij altijd iets minder. Het is wat kleiner wildwater, ondiep en smal. Ik kijk alsnog uit naar de wedstrijd en ga mijn best doen om het seizoen nog mooi te kunnen afsluiten.. al voelt het wel alsnog als vakantie."
 

Deel dit artikel:

Kanoslalom

De partners van TeamAllianz